Veilige fietspaden vragen om werkelijk gemeten fietsdata!

2 november 2020

“We hebben in Nederland ongeveer 6.200 kilometer aan fietspad, waarvan 80% niet berekend is op drukke groepen. Daar ontwikkelt zich langzaam een probleem, niet alleen omdat het steeds drukker wordt, maar ook omdat de snelheidsverschillen toenemen. Grote steden willen fietsen stimuleren als oplossing voor ruimtegebrek, om minder auto’s in de stad te hebben en op die manier de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. Een goede ontwikkeling, maar ook een uitdaging”, aldus Marc Witteveen, Managing Director bij Multisensors.

De fietspaden worden onveiliger en dat wil men voorkomen. De vraag naar nauwkeurige data over voertuigen op fietspaden is groot, zodat men op basis hiervan beslissingen kan nemen over de infrastructuur qua fietspaden. Tegelijkertijd krijgt men meer inzage hoe de veiligheid gewaarborgd kan worden.

Huidige meetapparatuur heeft vaak een te lage accuraatheid tijdens de drukke spitsuren op fietspaden en maakt gebruik van algoritmen om een indicatie te berekenen omtrent de werkelijkheid. Multisensors heeft een bewezen (semi)permanent fietstelmeetsysteem, de Signum, dat met een accuraatheid van >95% werkelijke data genereert, ook in de spitsuren en zonder enige toepassing van algoritmen. Zo weet u wat er werkelijk gebeurt op uw fietspaden.

Bent u geïnteresseerd in werkelijke data over voertuigen op fietspaden en wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een testlocatie, dan kunt u per email of telefonisch contact met ons opnemen.

Over Marc Witteveen

Marc Witteveen is sinds de zomer van dit jaar Managing Director bij fietsdata-specialist Multisensors. Hiervoor is hij dertien jaar in de vliegtuigbranche werkzaam geweest. Zijn laatste functie was het leidinggeven aan een Divisie van 2.500 personen met productie in de VS, Duitsland, Thailand en Nederland en wereldwijde verkoop van Trollies (drank & maaltijden),  Cargo containers en alle elektrische apparatuur in de galley (keuken) van het vliegtuig.

Wilt u meer weten over onze oplossing?
Wilt u meer weten over onze oplossing?

Nieuws